Za ljubitelje enigmatike i ostalih zagonetaka

Zagonetke

 • Krstarenje

  Pet parova koji se međusobno poznaju odlučilo je otići na krstarenje brodom zajedno. Krstarenje je trajalo tjedan dana i parovi su većinu svog vremena proveli zajedno. Svako jutro okupili bi se svi na doručku gdje bi planirali kako će provesti ostatak dana. Četvrtog dana brod se zaustavio na malom tropskom otoku i parovi su odlučili da će taj dan provesti drugačije od prijašnjih. Odlućili su se razdvojiti... Na osnovu tragova možete li odrediti ime i prezime svakog para, što je radio taj dan i što je kupio na otoku.

 • Ubojstvo u sauni

  Svake srijede navečer četvorica muškaraca sastaju se u sauni. Goran, glazbenik, ponese sa sobom svoj ipad kako bi mogao slušati glazbu. Ranko, bankovni službenik, sa sobom uvijek ima termos bocu s osvježavajućim napitkom. Krešo i Marko su pravnici i uvijek ponesu sa sobom džepnu knjigu kako bi čitali..

 • Majmuni

  Četiri majmuna - dva mužjaka i dvije ženke jedu različite voćne plodove. Možete li odrediti naziv svakog majmuna, koje voće jede, i mjesto gdje se hrani?

 • Narudžba

  Petorica prijatelja žive u istoj zgradi. Svaki od njih naručio je različite proizvode iz kataloga poznatog trgovačkog lanca. Međutim, naručeni proizvodi su krivo dostavljeni. Možete li otkriti njihova Imena i Prezimena, proizvod koji su naručili, što su zapravo dobili i u kojem stanu žive.

 • Potopljeni Brodovi

  Filip Wood, poznati ronilac, otkrio je četiri broda koja su potonula na istom mjestu, jedan pored drugoga... Odrediti imena brodova, kapetane, teret koji su prevozili, odredište i godište kad je svaki brod bio izgrađen.

 • Stup za mučenje

  Indijanci su zarobili Jima, Jacka i Joea. Osuđeni su na smrt na stupu za mučenje. Već su svezani uz stupove koji su postavljeni u redu jedan iza drugoga...

 • ZOO

  Jednog dana pet prijateljica odlučilo je povesti svoju djecu u zološki vrt. Svaka prijateljica ima samo jedno dijete. Djeci je bilo super zabavno jer su vidjele različite životinje. Dodatnu zabavu su pronašli u grickanju omiljenih grickalica. Na kraju obilaska zološkog vrta svaka majka je odlučila nagraditi svoje dijete poklonom. Možete li odrediti ime i prezime svakog djeteta, njegovu omiljenu grickalicu i životinju, te poklon koji je donio kući?

Zagonetke se mogu riješiti logičkim putem ili pomoću lateralnog načina mišljenja. Svakoj zagonetki pridodan je jedan simbol, koji upućuje na strategiju njezina rješavanja. Sova je znak za logičko razmišljanje, dok zupčanici simboliziraju lateralni način razmišljanja. Papiga obilježava zagonetke napisane kao zadatak riječima.

 • Dodaj zagonetke

  Ako znate neku zanimljivu logičku zagonetku, pitalicu ili mozgalicu a želite je podijelite sa drugim posjetiteljima enigmoteke, možete to učiniti ovdje!!.

  Unesi zagonetke